«The God Question»

Den 6. januar sender NRK første del av dokumentarserien «The God Question».
Bak serien står Iain Morris, som er del av NLA Mediehøgskolen Gimlekollens internasjonale nettverk. Damaris Norge utvikler samtaleressurser til serien.

Av Bjørn Hinderaker – NLA Mediehøgskolen Gimlekollen og Damaris Norge

Bakgrunnen for den tredelte dokumentarserien var en frustrasjon over flere ensidige TV-programmer fra de «nye ateistene». Med slagord og forenklinger spredte de forestillingen at vitenskapen har gjort Gud overflødig, og at opplyste mennesker i dag burde omfavne ateismen.

ep1_cosmosUlike perspektiver 
Serien «The God Question» tar opp spørsmålet om Gud og vitenskapen på en annen måte. Serien har ikke som hensikt å drive tilhørerne til ett bestemt svar. Derimot ønsker man å presentere ulike perspektiver og overlater til tilhørerne å konkludere. Her intervjues fremtredende talsmenn fra ulike livssyn: Ateister, agnostikere og kristne tenkere.

Denne serien løfter frem mye av hva NLA Mediehøgskolen Gimlekollen ønsker å stå for som kristen høgskole som arbeider med feltene medier og kommunikasjon:

  • Vi ønsker å løfte frem mediearenaen som er et viktig sted for offentlig samtale. Derfor trenges økt etisk bevissthet om denne arenaen.
  • Vi ønsker å sette de store spørsmålene på agendaen, og være motvekt mot overfladiskheten som driver mye av mediene.
  • Vi ønsker å skape livssynsbevissthet i møte med mediemangfoldet. Mediene er bærere av verdier, menneskesyn og virkelighetsoppfatninger, – og dermed også av livssyn. Bevissthet om dette er viktig for å avsløre påvirkningen vi utsettes for.
  • Vi ønsker å fremme forståelse – og skape samtaler – på tvers av livssyn. Dette er spesielt fokus på studieprogrammet Kommunikasjon og livssyn, men preger alle våre studier ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen.
  • Vi trenger også et bevisst kristent medienærvær. Der er ingen grunn til at ikke også kristne – som alle andre – skal engasjere seg og la sin stemme bli hørt.
  • Vi ønsker å stå for faglighet, refleksjon, grundighet og balanse. Dette er formidling som gjør klokere.
  • Vi ønsker å formidle på en måte som ikke gjør tilhørerne til passive forbrukere, men som bevisstgjør og utfordrer til å tenke selv.

Bruk anledningen
Vi håper mange bruker anledningen til å se serien «The God Question» og gjøre seg bruke av materialet Damaris lager for dette. Det er en unik mulighet til å skape samtaler på tvers av livssyn om de store spørsmålene både i hjem, på skole, i menigheter og over kafébordet.

Ny nettside på vei
Det kommer en egen nettside der vi vil publisere samtaleressurser til serien!
Siden er under konstruksjon – SnakkomGud.no

Comments 2

  1. Mona Hegle 12. desember, 2013
  2. Guy Gilberts 12. januar, 2014

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.