Youtube-kanalen GamingPresten inviterer til ChurchCraft!

Hva er ChurchCraft?

ChurchCraft er en Minecraft-byggekonkurranse. YouTube-kanalen GamingPresten inviterer din menighet til å bli med å konkurrere om å bygge den flotteste kirken i Minecraft!

Hvordan fungerer påmeldingen til ChurchCraft?

 • Meld på som menighet her (skjema nede på denne siden)
 • Ungdomsleder/teamleder kjøper en Minecraft-server. Den kan for eksempel være fra spillvert.no.
 • Gi server-adressen videre til ungdommer og tweens som vil være med på å bygge kirken.
 • Nå har dere to uker på dere til å bygge fra og med fredag 3. april.

Hvordan fungerer konkurransen? 

Når to uker har gått, senest 17. april, sender dere inn en 30-sekunders «fly by»-video (oversiktsvideo) av det dere har bygget til lb568@kirken.no

Merk e-posten med ChurchCraft og deres teamnavn/menighet. Denne legges ut på YouTube-kanalen GamingPresten.

I løpet av en uke skal folk stemme frem den kirken de synes er best.

Den som får flest «likes» er vinneren av konkurransen.

 

Regler for ChurchCraft

 1. Det skal bygges i kreativ modus.
 2. Alle ungdommer/tweens som vil være med på serveren skal få være med.
 3. For å melde seg på, må det også registreres en kontaktperson som enten er ansatt eller er frivillig i menigheten og som er over 18 år.
 4. Det spilles i utgangspunktet på Javaversjonen av Minecraft (PC og Mac), men dersom man ønsker lokalt å spille i Bedrockversjonen, kan man gjøre det. (Dersom du ikke vet forskjellen, spør en av dine ungdommer eller hold deg til PC-versjonen.)
 5. Det er lov å bygge flere forskjellige versjoner av kirkene på en server, men det kan kun sendes inn en kirke fra hver menighet som bidrag i konkurransen.
 6. Konkurransen starter onsdag 1. april og varer til og med 17. april. I løpet av 17. april må alle bidrag til konkurransen være sendt på Wetransfer til lb568@kirken.no
 7. Alle bidrag publiseres på YouTubekontoen https://www.youtube.com/c/GamingPresten
 8. I løpet av den påfølgende uka skal det stemmes over hvem som har den fineste kirken. Dette gjøres ved å klikke «like» på videoen. Det bidraget som har flest likes i løpet av en uke, har vunnet konkurransen.
 9. Vinneren av konkurransen får en shoutout på kanalen og på Facebook, og får delta i en spesialepisode med GamingPresten.

 

Påmelding

Fyll inn skjemaet:


 

Hjelp! Jeg skjønner ingenting av dette, men vet at tweens og ungdom liker Minecraft

Frykt ikke! Det å kjøpe en server på spillvert.no er veldig lett. Kontakt en av dine ungdommer og spør om de kan hjelpe deg med dette.

Det finnes mange som lett kan administrere en server for deg. Vi vil likevel oppfordre deg til å kjøpe spillet og benytte muligheten til å ta kontakt med ungdommene dine, spesielt i denne tiden vi er i nå.

 

Kan man snakke sammen mens man spiller Minecraft?

​Man kan ikke snakke i selve spillet, men de aller fleste setter opp en chatteserver. Det kan for eksempel gjøres i Discord (gratis).

 

Om den nye YouTube-kanalen GamingPresten

Lars Ivar Bratsberg er prest og Gamingentusiast. Han har nå har startet sin egen YouTube-kanal GamingPresten! Her får du hver fredag en ny episode av serien Minecraft sesong 1.

For tweens finner du også Tweencraft – en rykende fersk serie undervisningsressurser for tweens til bruk i både hjem og menighet!

Dette er et samarbeid mellom Damaris Norge og Agder og Telemark bispedømme (Dnk), hvor målet er å skape en digital plattform hvor det er greit å snakke om tro!