Webinar: Trosopplæring i skjermtid

Når:
7. april, 2021@01:00-02:45
2021-04-07T01:00:00+02:00
2021-04-07T02:45:00+02:00
Webinar: Trosopplæring i skjermtid

Praktisk webinar med dobbelt fokus: Hvordan kan vi bruke skjermen i trosopplæringen – og hvordan kan vi bruke det ungdommene ser på skjermen i vår trosopplæring?

Webinaret er gratis.

Meld deg på her

PROGRAM

Velkomst/introduksjon

v/Beate Frigstad, rådgiver for trosopplæring i Agder og Telemark bispedømme, og Anne Solfrid Brennhovd, redaktør av Damaris-siden SnakkOmTro .

Trosopplæring på skjermen v/Kay-Morten Aarskog

Hva skjer når læringen flyttes fra kirkerommet til ungdommenes eget rom? Gjennom «Ukas tro i praksis» brukes snapchat og YouYube for å flytte konfirmantenes læring til deres egen hverdag. Plutselig er vi på besøk i deres trygge rom på snap, får snakke med hver enkelt og aktualisere troen midt i familielivet og vennegjengen.
Kay-Morten Aarskog er undervisningsleder i DnK i Øvre Eiker.

Erfaringer fra Nærbø kyrkje v/Torgeir Hauge

Nærbø kyrkje på Jæren begynte med strømming av gudstjenester en god stund før koronapandemien stengte kirkedørene. Da digitale samlinger ble et etterspurt alternativ, opplevde menigheten at tusener fulgte dem søndag formiddag. Samtidig ga dette arbeidet mulighet til å nå teknisk interesserte ungdommer som er vokst opp i en digital hverdag. Hvilke erfaringer kan Torgeir dele fra arbeidet? Hva skal til for å få til noe som fungerer i vår egen menighet?
Torgeir Hauge er ungdomsveileder i DnK på Nærbø.

«Gi meg ett minutt!» v/Ann-Christin Østerberg

Barn og unge scroller fort. TikTok-videoer varer bare ett minutt, ofte kortere. Men ett minutt er slett ikke ingenting! Ann-Christin forteller om hvordan en kan tenke for å få formidlet noe på kort tid.
Ann-Christin Østerberg er innholdsprodusent i Damaris Norge og pastor i Ytre Randesund Misjonskirke. Hun har lang erfaring fra TV-produksjon, blant annet i TV Inter.

Praktiske tips v/Kjetil Fyllingen

Du har laget innhold til sosiale medier som du er godt fornøyd med. Men det du poster når plutselig ikke så langt, det er ikke mange som ser det viktige som blir formidlet. Kjetil deler praktiske tips for ulike publiseringsplattformer.
Kjetil Fyllingen er nettkonsulent i Damaris Norge og leder for omGud.net, og har produsert innhold for sosiale medier i mange varianter i en årrekke.

En helt vanlig fyr foran kamera v/Thor Haavik

Farmen-presten var ikke helt ukjent med et kamera før reality-deltakelsen. Flere videoer der Thor Haavik deler troen, ble tatt svært godt imot. Selv om Farmen har gitt ham en unik plattform, er det hans ekthet, frimodighet og sentrale fokus som gjør at han blir kalt «Norges viktigste kristne influenser» (Vårt Land 26.02.2021). Thor har også sin egen YouTubekanal: Livsgnisten. Men hvorfor er han så opptatt av å dele troen på skjermen? Hvordan forbereder han seg? Hva kan vi lære i våre roller?
Thor Haavik er prest i DnK, Salhus.

Film i trosopplæringen v/Kay-Morten Aarskog

Hva skjer når vi bruker filmfortellinger som døråpner og som brobygger?
Sorg er noe mange av heltene i Disney og Pixar-filmene har som en viktig del av sin historie. Hvordan kan vi bruke det som sies – og ikke sies – om denne sorgen i filmfortellingen for å åpne en samtale om det som er vondt sammen med barn og unge?
Kay-Morten Aarskog deler erfaringer både fra dette og fra andre måter å bruke film på i trosopplæringen.

Fokus:Film v/Margunn Serigstad Dahle

Vårt livssyn påvirkes av det som skjer på skjermen. Enten det gjelder fellesskapets verdier og holdninger eller vår personlige tro. Historiene snakker til hjertene våre. Hvordan kan vi da bruke filmene i trosopplæringen? Både for å lære å gjenkjenne hva som formidles under overflaten og for å se hvordan historien kan bekreftes eller utfordres av Bibelens store fortelling? Margunn presenterer noen aktuelle verktøy fra den ferske boken Fokus: Film, Film som ressurs i menigheten, skrevet sammen med Anne Solfrid Brennhovd.
Margunn Serigstad Dahle er førstelektor i kommunikasjon og livssyn v/NLA Høgskolen og team- og produksjonsleder i Damaris Norge.

Oppsummering/tips/ressurser for veien videre v/arrangørene