Her kommer ekstra ressurser til kapittelet Film – noen verktøy i boken Fokus: Film.

 

 

 

 

 

 


 

Mer om dobbel lytting:

Dobbel lytting: Med respekt for tekstene

Podcast: Dobbel lytting – til Bibelen og til samtiden. Om å dele evangeliet i vår tid (Margunn Serigstad Dahle)

 


Anbefalte bøker:

Daniel Strange: Plugged In

Vi forbruker alle kultur, enten det er gjennom TV-serier, Instagramhistorier eller historiske romaner. Derfor er det viktig at vi verken er forhekset av den – der vi kjøper alt den forteller oss – eller forvirret av den – der vi enten bryter ut i fordømmelse eller trekker oss tilbake i en kristen boble.

Daniel Strange oppfordrer kristne til å engasjere seg i alt de ser på, leser og spiller, på en positiv måte som hjelper oss å skjelne. Han viser også hvordan en kan tenke om og snakke om kultur på en måte som knytter an til en større og bedre virkelighet – historien om Kong Jesus og hans kosmiske plan for verden.

 


Tony Watkins: Focus: The Art and Soul of Cinema

Folk elsker filmer. Enten det er å gå på kino en kveld eller å kose seg hjemme er filmer en av våre underholdningsfavoritter. Som kristne er det viktig å lære å være gjennomtenkte når vi ser film i stedet for å se på dem som «bare» underholdning. Det er viktig at vi forstår budskapene filmene kommuniserer og hvordan de relaterer seg til de gode nyhetene om Jesus. Boken gir nyttige tips til å lære seg filmspråket og har samtalespørsmål knyttet til hver kapittel.