Travel Damaris-uke

Damaristeamet har en travel uke foran seg! Mellom 17. og 20. oktober skjer det mye.

JOHN LENNOX: Først og fremst vil uken preges av besøk av John Lennox, matematiker, apologet og forfatter. Onsdag 17. oktober skal han undervise to sesjoner ved Universitetet i Oslo. Torsdag 18. oktober blir det gjesteforelesning ved Universitetet i Agder, og fredag 19. oktober blir han intervjuet av filmskaper Iain Morris om diskusjon av tro og vitenskap i offentligheten på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen. Gjennom helgen bidrar han også på Veritaskonferansen. Fullt program finnes her: Veritaskonferansen.


TROSOPPLÆRINGSKONFERANSEN: Onsdag 17. oktober går den årlige Trospplæringskonferansen av stabelen på The Qube i Oslo. Her bidrar Margunn Serigstad Dahle med seminaret «Let it go! Film i trosopplæringen – med Disney som case»

Hvilke svar gir populærkulturen på de store spørsmålene – og hvordan knytte an til disse i møte med barn og unge? Dette er et praktisk seminar om bruk av film i trosopplæringen, med vekt på tweens.

PSYKISK HELSE-DAG TRYGGHEIM VGS: Hvert år setter Tryggheim Videregående Skole av en hel dag til å snakke om psykisk helse med VG1-elevene. I år er dette torsdag 18. oktober. Fire seminarholdere har forskjellige vinklinger, og forsøker å gi elevene tips til å kjenne igjen utfordringer og hjelp til å håndtere dem. Anne Solfrid Brennhovd bidrar med et seminar om skam, hva den gjør og hvordan vi møter den. Samtidig blir det noen pekere til hvordan populærkulturen er med på å forme våre tanker om dette temaet.


VERITASKONFERANSEN: Helgen 19. – 21. oktober er det igjen duket for Veritaskonferanse på Bibelskolen i Grimstad. Dette er en anledning til å dykke ned i ulike spørsmål som handler om apologetikk og kristen tro, og flere medarbeidere fra Damaris Norge skal ha seminar:
Kan Gud være god når det skjer så mye ondt i verden? (Morten Marius Larsen)
Apologetikk og forkynnelse: hvordan henger de sammen? (Bjørn Hinderaker)
Tweens, TV og tro (Anne Solfrid Brennhovd)
Disney som danningsagent I: Disney, lek og læring (Margunn Serigstad Dahle og Ingvild Thu Kro)
Disney som danningsagent II: Følg hjertet, ta ansvar (Margunn Serigstad Dahle og Ingvild Thu Kro)
– Grill en kristen (Frivillig medarbeidere Jon Romuld Håversen og Leif Egil Reve)
– Trosforsvar: hva, hvorfor og hvordan? (Frivillig medarbeider Leif Egil Reve)
Seminarene fra Veritaskonferansen vil bli tatt opp og publisert på Snakkomtro.no og damarisnorge.podbean.com.