Bibelboks-330 Ressursene nedenfor er utviklet i samarbeid med Bibelselskapet og inngår i «Bruk Bibelen», som inneholder ti hefter med kreative ideer og tips til hvordan Bibelen kan brukes i din sammenheng. Heftene kan bestilles hos Bibelselskapet.


Skjermbilde 2015-09-23 kl. 11.21.12

 

A Walk to Remember

En fin film for ungdommer

En film for tenåringer

A Walk to Remember (2002) er et amerikansk romantisk drama som på mange måter er atypisk i vår samtid.

Skolens populære pøbel Landon faller for den kjedelige og korrekte Jamie. Hun bærer imidlertid på en tung hemmelighet og prøver først å unngå ham. Men sammen opplever de at kjærlighet er en sterk kraft som kan forandre mennesker.

Kjærlighet som livsforvandlende kraft står sentralt, sammen med tema som identitet, forventningspress, mening og tro.

Se trailer for filmen her

 


Om guder og mennesker

En film for eldre ungdommer / voksne

En film for eldre ungdommer / voksne

Om guder og mennesker (originaltittel Des Hommes et Des Dieux) er en fransk dramafilm fra 2010, regissert av Xavier Beauvois og med Lambert Wilson og Michael Lonsdale i hovedrollene.

Filmen bygger på en sann historie fra 1996, da trappistmunker i et kloster i Algerie ble utsatt for overgrep av voldelige jihadister.

“Om guder og mennesker krinsar rundt det store spørsmålet om kva vi som menneske er meint å vere. Kva er eit livskall? Kva er vi villige til å ofre?» (Sitat fra filmomtalen i VL)

Se trailer for filmen her


Hawaii Oslo

En film for tenåringer/voksne

En film for tenåringer/voksne

Hawaii Oslo (2004) er laget av regissør Erik Poppe og med manus av Harald Rosenløw Eeg.

Filmen er en av tre filmer om Oslo laget av Poppe, som er kjent for å utforske kristne begreper som nestekjærlighet, medmenneskelighet, tro, håp og kjærlighet. Filmene karakteriseres også av sterke skildringer av menneskelige relasjoner.

Vi møter en rekke karakterer som gjennom tilfeldigheter møtes på samme sted i et kryss på Grünerløkka på årets varmeste dag. Alle bærer på en tristhet over noe, og enkelte er på kanten til desperasjon. I filmens første scener er vi vitne til en ulykke, og gjennom filmen utspilles historiene til hver enkelt som var til stede akkurat da ambulansen kjørte på en person. Hvorfor var de akkurat der, akkurat da? Fem historier om kjærlighet tvinnes i hverandre, og midt i det hele går pleieren Vidar rundt i Oslo på jakt etter sin venn og pasient.

Se trailer for filmen her


Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet

Filmkveld – familie

Filmkveld – familie

Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet er et godt eksempel på en film som gir et helhetlig bibelsk bilde. Filmen er basert på den andre boken i fantasyserien på sju bøker skrevet av C.S. Lewis. Filmen er regissert av Andrew Adamson (Shrek, Shrek 2), og ble den tredje mest suksessrike filmen i verden i 2005, samt den mestselgende på DVD året etter.

Vi møter her de fire søsknene Pevensie; Lucy, Edmund, Susan og Peter. Handlingen foregår under andre verdenskrig, og barna evakueres fra London til en eldre professor som bor i et hus på landet. En dag de leker gjemsel oppdager 8-åringen Lucy et klesskap som viser seg å lede inn til den parallelle verdenen Narnia. Her møter hun – og etter hvert de andre tre barna – et snøkledt landskap der det alltid er vinter men aldri blir jul, og der Heksa Hvit regjerer. Narnia kan bare reddes av de fire barna i samarbeid med løven Aslan, som er Narnias rettmessige konge, men som innbyggerne bare kjenner gjennom fortellinger og profetier om ham.

Se trailer for filmen her

 


Tips til deg som leder

Husk å sjekke at dere har tillatelse til å vise filmen. Har menigheten lisens hos f.eks MPLC Norge eller Norwegian Film ASLes mer om film og rettigheter her

Ha gjerne disse spørsmålene i bakhodet når du skal snakke med unge om film, verdier og påvirkning:

  • Hva liker jeg her – og hvorfor?
  • Hva godt gjør dette meg?
  • Hva lar jeg meg underholde av?
  • Hva tillater jeg meg å le av?
  • Hva kan bekreftes ut fra kristen tro?
  • Hva står i motsetning til kristen tro?

Hentet fra boka Manus for livet? Film som verktøy i trosopplæringen, IKO/Damaris Norge 2010.