Engaging Media – globalt nettsted for kristne mediefolk

Nettsiden er en ressurs for alle kristne som arbeider med  eller  mediene, så vel som for enhver mediebevisst kristen.

Jeg lengter etter å se flere talentfulle kristne som går inn i vanlige nyhets- og underholdningsmedier og ser på arbeidet sitt som et kristent vitnesbyrd, fremfor å automatisk lete etter stillinger i kristne organisasjoner.

Dette sier den kristne filmkjenneren og mediekritikeren Tony Watkins til nettstedet Evangelical Focus, i forbindelse med lanseringen av nettsiden Engaging Media. Watkins har vært tilknyttet Damaris Norge siden september 2014, og er redaktør for denne nye nettsiden fra Damaris Norge.

Hjelpe hverandre

Engaging Media er utviklet som en ressurs for kristne mediefolk over hele kloden, på tvers av arenaer og roller. Her er mye å hente for alle som arbeider med og i mediene så vel som for enhver mediebevisst kristen.

Hverdagen blir mer og mer preget av mediene uansett hvor i verden vi bor. Som kristne er vi forpliktet til å møte mediebudskapene på en bevisst måte. Vi må hjelpe hverandre til å kunne vurdere det som formidles med utgangspunkt i kristen tro, sier redaktør Tony Watkins.

Globalt nettverk

Watkins arbeider mye inn mot Lausannes globale medienettverk, som ledes av Lars Dahle, viserektor og førsteamanuensis ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen.

Lausannebevegelsen ble startet av Billy Graham og John Stott i 1974 og har i dag 35 såkalte fagnettverk. Nettverkene består av misjons- og kirkeledere, fagpersoner, opinionsledere og praktikere, og ledes av såkalte Senior Associates.

Lars Dahle sier dette om medie-nettverket i Lausannebevegelsen:

– Vår visjon er å knytte kristne mediefolk på ulike arenaer sammen. Mange arbeider med medier i kirke og misjon, andre har ulike roller innenfor allmenne nyhets- og underholdningsmedier. I tillegg har vi de av oss som primært arbeider med mediebevisstgjøring, mediekritikk og medieutdanning.

Kristen integritet

Engaging Media er altså en nettside for alle kristne som er opptatt av å leve med integritet i mediehverdagen så vel som for deg som har en rolle innenfor media. Om du er skrivende journalist, filmskaper, kjendis på nær-radioen eller bare hobby-blogger: sjekk ut Engaging Media og les mer om hvordan du kan leve som en kreativ kristen medieaktør med integritet og klokskap.

Tony Watkins sier det slik til Evangelical Focus:

– Mange kristne er på sosiale medier, så på en måte er vi alle involvert både i allmenne medier og i kristent mediearbeid.

Mer info om EngagingMedia finner du her: