Hva er Kulturvinduet?
En gratis ressursside for deg som er interessert i samtidskultur, tro og verdier. Her utforskes sentrale budskap i populærkulturen, med respekt for tekstene og med utgangspunkt i det kristne livssynet.

Hva kjennetegner Kulturvinduet?
Et fokus på populærkulturelle tekster som film, fjernsyn, litteratur, tegneserier og musikk. Vi ønsker å identifisere spor av livssyn til bevisstgjøring, refleksjon og utfordring.

Hvilke ressurser finner du på Kulturvinduet?
Samtaleguider, artikler og kommentarer. Materialet vil ha noe ulik sjanger, avhengig av skribent og tema.

  • Samtaleguider
   Dette er et perfekt utgangspunkt for samtale med venner og kan gi en rikere filmopplevelse!  Samtaleguiden gir et kort sammendrag av filmen, noen bakgrunnsopplysninger og aktuelle spørsmål til samtale. Samtaleguiden er selvsagt også nyttig til egen refleksjon.
  • Artikler
   Her tar vi pulsen på samtidskulturen via innsiktsfulle artikler om filmer, bøker, tv-serier, og musikk. I respekt for medietekstene ser vi nærmere på sentrale verdier og holdninger som formidles, og vurderer disse i forhold til typiske livssynstrender i samtiden så vel som i relasjon til kristen tro.
  • Kommentarer
   Et bredere perspektiv på temaer og trender i samtidskulturen.

Vil du bidra?

Vi tar gjerne imot forslag til tekster for publisering på Kulturvinduet.no. Vær med å utforske sentrale budskap i populærkulturen, med respekt for tekstene og med utgangspunkt i kristen tro. Ta gjerne kontakt via post@damaris.no.

samfunn-slide